Boek nu en ontvang 5% korting!
Hotel Middelburg
image

Boek nu en ontvang 5% korting!

Reserveer via onze website voor de laagste prijs en ontvang nu 5% korting op uw reservering.

Onze
website
Andere
boekingssites
5% reserverings korting
Gratis parkeren op eigen terrein
Geen reserveringskosten
Eenvoudig reserveren
Beste Prijsgarantie
 — 
Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Middelburg

Binnen Zeeland is er veel te beleven. Een gezellig dagje strand, een bezoek aan de befaamde deltawerken, de historische plekjes in Zeeland bezoeken, of een van de vele andere activiteiten, er is altijd iets leuks te doen!

Zeeuws museum

Het Zeeuws Museum is opgericht aan het eind van de 18e eeuw en in het Zeeuws Museum wordt de geschiedenis van Zeeland met beeldende kunst uitgedrukt in Zeeuwse wandtapijten, streekdrachten, kunstvoorwerpen en schatten uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika.

Abdijtoren de Lange Jan

In het hartje centrum van Middelburg staat de abdijtoren de Lange Jan maar wel liefst 90.5 meter hoog. De uitdagende 207 treden is het uitzicht meer dan waard. Vanaf de toren heeft u een fantastisch uitzicht over het centrum van Middelburg en in de verte zelfs de Zeeuwse kust. Geconstrueerd uit de 14e eeuw is de achthoekige architectuur van de Lange Jan, gelegd met ledestenen, al van ver te herkennen. Met de eeuwen mee heeft de Lange Jan veel meegemaakt en onder vuur en vlam heeft de Lange Jan de tand des tijds doorstaan. De meest recente en daarmee ook de hefstigste brand dateert terug naar de tweede wereldoorlog waar Middelburg onder vuur lag in 1940.

Stadshuis

De bouw van het stadhuis begon in 1452 en bevindt zich op de grote market van Middelburg. Gelegd in een gotische stijl springen de vele torentjes en de rood-witte luiken er meteen uit. In de eerste jaren zaten het bestuurscentrum, de vleeshal en de lakenhal in het stadhuis. Tegenwoordig wordt het stadhuis voornamelijk gebruikt voor bruiloften en maakt het ook deel uit van de University College Roosevelt.

Kuiperspoort (hofje)

Door de kuiperspoort waar vroeger kuipen en tonnen werden gemaakt door de Kuipersgilde, krijg je een vleugje mee van de 17e eeuw. Omgeven door de oude pakhuizen (tegenwoordig woonhuizen), is de smalle straat is een fantastisch punt om foto’s te maken.

Haven

De oude haven van Middelburg diende in de gouden eeuw als een essentiële handelsstad, voornamelijk voor de VOC en WIC. Deze dagen bevinden zich meer dan 200 boten in de haven en kunt u door de haven een mooie wandeling maken langs het water en over de bruggetjes met zicht op de leuke bootjes.

Windmolens

Aan de rand van de binnenstad bevinden zich drie windmolens; De Koning, Seismolen, en De Hoop. De winmolens diende voornamelijk als korenmolens. De windmolens De Hoop en Seismolen zijn gelegen aan het water en het best te bewonderen te voet.